Audi A5 Cabrio

17. 11. 2007
Deli
Audi A5 Cabrio

Zgodba Audijevega A5 se ne bo končala le pri de’Silvovem kupeju, ki je prvi v vrsti modelov nove serije, ampak se bo nadaljevala s petvratno različico in kabrioletom.

V Ingolstadtu začenjajo pravo invazijo kabrioletov. Že pred nekaj časa smo pisali o brezstrešnem R8, v prejšnji številki o A3 Cabriu (objavili smo odlične vohunske fotografije), zdaj pa je čas za A5 Cabria. Z njim naj bi v letu 2009 v Ingolstadtu zamenjali Audija A4 z mehko streho. Luksuzni kabriolet A5 bo imel tudi mehko pomično streho in v notranjosti pogojno prostor za štiri odrasle (tako kot kupe), a se bosta na dolgih progah najbolje počutila le dva.

A5 Cabrio bo podoben kupeju, saj si bo z njim delil motorno paleto (vstopni model bo 1.8 TFSI, na svoj račun pa bodo prišli tudi zapriseženi ljubitelji VAG-ovih turbodizlov), precejšen del zunanje podobe in vso tehniko. To pomeni, da bo Audi prodajal tudi posebno športno različico S5 s pogonom na vsa štiri kolesa (prenos moči med prednjo in zadnjo premo v razmerju 40 : 60), kasneje pa se bo prodajni paleti pridružil še 400-‘konjski’ RS5. Ponudba menjalnikov bo široka ? od šeststopenjskega ročnega do osemstopenjskega multitronica. Model A5 Cabrio bodo izdelovali v Audijevi tovarni v Neckarslumu, za streho pa bo poskrbel CTS.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"