Audi RS3 na videu

21. 7. 2010
Deli

Po legendarnem Zelenem peklu se je pred časom znova razdivjal primerek prototipa, ki obeta serijsko zverino na štirih kolesih.

Po karoseriji je bilo sicer opaziti označbe S3, a drugačni karoserijski dodatki in ogromne reže za zajemanje zraka, ki spomnijo na nos RS4 in TT-RS-a, so namignile, da je Audi preizkušal najmočnejšo različico modela A3, RS3. Da ne gre za S3, odkriva tudi zadek, ki ima dva izhoda izpušne cevi – serijski RS3 bo imel na vsaki strani enega, torej tudi tam, kjer je na testnem prototipu 'mrtva' luknja v odbijaču.

Pod motornim pokrovom RS4 bo iz TT-RS-a vzeti 2, 5-litrski prisilno polnjeni petvaljnik moči okoli 340 'konjev' in 450 Nm navora, kar bo RS3 omogočilo, da po moči premaga glavnega tekmeca Forda Focusa RS s 305 'konjiči'. Na papirju bi moral iskriveža iz Modrega ovala premagati tudi na stezi, saj bo imel RS3 štirikolesni pogon. Pričakujte pospešek RS3 od 0 do 100 km/h v 4, 6 sekunde in največjo hitrost okoli 280 kilometrov na uro. RS3 pričakujemo na trgu prihodnje leto.

Audi RS3 Offer