Bo Lancia Ypsilon rešila Lancio?

26. 12. 2010
Deli

Italijanska avtomobilska znamka Lancia ni v najbolj rožnatem položaju. Tudi na slovenskem trgu prodaja nikakor ne steče, zato Lancijini trgovci že željno pričakujejo novo generacijo najmanjšega modela Ypsilon, ki bo, kot kažejo vohunski posnetki že skoraj gotovega modela, predstavljena na marčevskem avtomobilskem salonu v Ženevi.

Nova mala Lancia bo zgrajena na osnovi Fiatove Pande, ki prav tako prihaja v novi generaciji. Med motorji za tri- in očitno tudi petvratnega Ypsilona bosta tudi 1, 4-litrski turbobencinski v več različicah moči (med 95 in 155 'konji') ter 1, 6-litrski turbodizel MultiJet. Verjetno bodo inženirji v novega Ypsilona vgradili tudi dvosklopčni menjalnik in dvovaljni bencinski motor, ki že brni v Fiatovem 500.

Vohunski posnetki razkrivajo, da bo imela nova generacija modela Ypsilon merilnike nameščene sredinsko. Pričakujte všečno obliko zunanjosti in dobro opremljeno notranjost, v njej pa tudi radijski sistem Bose, navigacijski sistem, sončno streho in priključek za iPod.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja