Dacia Logan, drugič!

12. 9. 2012
Deli
Dacia Logan, drugič!

Avtomobili Renaultove podznamke Dacie so pravzaprav prodajni fenomen.

Čeprav so se mnogi zmrdovali, češ, da so Dcie preslabi avtomobili, ki so itak namenjeni le 'revnejšim' trgom, jih je iz dneva v dan vse več tudi pri nas. Ok, boste rekli, država je pravzaprav vedno bolj boga, pa je to še nekako logično. A Dacie je mogoče videti tudi v Nemčiji, Avstriji, Italiji in seveda Franciji. So tudi te države tako zelo boge?

Ne, le avto je zaradi svoje cene našel kupce po vsem svetu.

Vseeno, po rahli kozmetični prenovi zdaj pri Renaultu oziroma Dacii pospešeno pripravljajo Logana druge generacije. Čeprav iz videa zaradi povsem zakritega novosti ni mogoče prepoznati, pa so znane že nekatere podrobnosti. Druga generacija Logana bo 'stala' na platformi Renaultovega Fluenca, kar pomeni, da bo Logan še bolj radodaren z notranjo prostornostjo.

Pojavljajo se tudi namigovanja, da bo novi Logan tudi oblikovno lepši, vse pa bo jasno že konec meseca v Parizu, kjer naj bi se na ogled sicer postavil Logan še kot študija, a s podobo, ki bo že precej blizu končni, torej serijski. Uradno pa naj bi se Logan II v končni podobi predstavil marca prihodnje leto na ženevskem avtomobilskem salonu.

Dacia Logan