Ferrari bo kmalu predstavil novega

20. 4. 2009
Deli

Pri natovarjanju na tovornjak so morali sneti oba odbijača, ilustratorji in fotografski vohuni pa so izkoristili priložnost in posneli odlične fotografije cestnega superstroja s prostorom za dva potnika, narejenega za voznikove užitke.

To, kar Ferrarijevi zaposleni nalagajo na tovornjak, je povsem svež prototip naslednika F430, ki se bo po vsej verjetnosti imenoval F450. Novega F450 so že opazili na severu Evrope, kjer pa se je novinec kazal še v predelani karoseriji F430. Medtem ko je F430 še izdelan na platformi 360 Modene, gre pri nasledniku za povsem nov model.

To je opaziti po drugačni medosni razdalji in širših kolotekih. Motor bo zopet nameščen zadaj sredinsko, a tokrat z več moči, kar dokazujejo tudi večje odprtine za odvajanje toplega zraka. Gibno prostornino motorja F450 naj bi povečali na 4, 5 litra, iz nje pa iztisnili okoli 368 kilovatov (500 'konjev), kar je več, kot jih ima sedanji F430. Ferrari bo iz Californie prenesel sedemstopenjski menjalnik z dvema sklopkama, ki pa bo prirejen za delo v bolj športnem okolju.

Na splošno naj bi bil novi F450 po zvočni plati in vozni dinamiki na višji ravni. F450, ki naj bi kasneje imel tudi hibridno tehniko KERS (Kinetic Energy Recovery Systems), ki jo Ferrari trenutno razvija in uporablja v formuli ena), se bo začel prodajati prihodnje leto.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol