Ferrari F430 za zbiratelje

21. 8. 2008
Deli

Bralke in bralci veste, da na fotografijah ni pravi Ferrari F430. Gre za novi model iz Maranella? Zelo verjetno ne, saj naj bi bil ta rdeči stroj predelani F430, namenjen zbirateljem, in naj bi predstavljal posebno serijo priljubljenega Ferrarija.

Ta bo namenjena tistim kupcem relikvij iz Modene, ki imajo dovolj debele denarnice in se jim zdi F430 preveč serijski.

Ferrari je zagnal program uradnih predelav svojih izdelkov in stilsko preobrazbo zaupal seriji znamenitih karoseristov in studiev, zato lahko morda pričakujemo še kako podobno stvaritev, kot je ta na fotografiji. Posebnež ima drugačno zunanjo podobo, po F430 pa je vseeno povzel prednjo šipo in luči ter nekatere druge dele.

Zadek z lučmi Ferrarija 599 GTB je povsem nov, tako kot prednji odbijač. Veliko delov zaradi sestave iz ogljikovih vlaken (streha, ohišja ogledalc, pragovi . . ) skrbi za zmanjševanje mase, pred zadnjimi gumami so večje odprtine za hlajenje.

Po ulicah Maranella se govori, da je za predelavo zunanjosti odgovoren italijanski studio Fioravanti, ki letos praznuje dve desetletji. Za Fioravanti značilna bočna linija bi to lahko potrdila. Takšna predelava Ferrarijevega stroja ne bi smela biti presenečenje, spomnimo se le butičnih modelov Zagata 575 GTZ, Giugiara GG50 in Pininfarine P4/5.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol