Hondine mokre sanje: NSX se vrača

1. 4. 2008
Deli

Na Nürburgringu so že lani sprva videli čudne Honde S2000 s podaljšanim medosjem, strešno strukturo in z nenavadnimi konicami izpušnega sistema. Močno predelana S2000 s povečanim notranjim prostorom služi drugim namenom ? preizkušanjem tehnike za novo Hondo NSX.

Kot kaže, bo ta imela motor nameščen spredaj, kar pa ne bo lahek zalogaj, saj morajo inženirji pred armaturno ploščo namestiti vsaj osemvaljnik, po nekaterih podatkih pa naj bi imel ta 'super car' celo petlitrski desetvaljnik s približno 500 'konji'. Večina Hondinih navdušencev upa, da bo novi NSX povzel veliko oblikovnih idej po Hondinem konceptu Advanced Sports Car, ki so ga lani pokazali na severnoameriškem avtomobilskem salonu. Štirje zaključki izpušnega sistema že namigujejo na to.

Še zanimivost ? registrski tablici, ki sta na istem avtomobilu, se ne ujemata. Honda šov! Morda podaljšana S2000 dokazuje, da pri Hondi še niso dorekli natančne oblike novega NSX.

Honda je prejšnjo generacijo NSX izdelovala med letoma 1990 in 2005, pri razvoju prve NSX je bil udeležen celo Ayrton Senna, za piljenje šasije pa je bil zadolžen predvsem Saotoru Nakajima.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja