Hyundai ix20: Vengin brat

16. 9. 2010
Deli

Na avtomobilskem salonu v Parizu bo Hyundai prihodnji mesec kazal povsem novega mini enoprostorca, ki bo sorodnik Kie Venge.

Korejci novinca testirajo že nekaj časa, zadnji vohunski posnetki pa razkrivajo že delno odkrit model, ki z lučmi, namige na te smo lahko zasledili pri že videnih Hyundaievih konceptih, kaže na povsem novi videz Hyundaiev. Model že ima ime, Hyundai ga je poimenoval ix20. V novincu, ki bo očitno imel smernike vgrajene tudi v stranska ogledala, se bo lahko peljalo do pet oseb, notranjost pa bo s svežino in z dobrotami, kot je MP3-radio z USB-povezavo, všeč predvsem mlajši generaciji.

Novi Hyundai bo imel pet vrat, preglednost bo zaradi višjega sedenja odlična. Pričakujemo, da bo novi Hyundaiev model v dolžino meril kakšen milimeter več kot štiri metre, med osema pa bo okoli 2, 61 metra prostora. Zelo verjetno bo novi korejski enoprostorec imel tudi sistem start-stop, poganjali pa ga bodo dizelski in bencinski motorji, pri čemer bo verjetno največ povpraševanja po 1, 6-litrskih motorjih.

Ilustracija: Bojan Perko

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja