Mercedes-Benz CLK: Več stila

17. 11. 2007
Deli

Po limuzinskem C-ju, ki je bil postavljen na ogled v Ženevi, in frankfurtski novosti, kombiju razreda C, se bo rast novega razreda C nadaljevala še s terenskim GLK-jem in z novim CLK-jem, ki pa ga bodo v prodajne salone zapeljali šele poleti leta 2009.

Vohuni so nam priskrbeli dokaze, da so se prvi prototipi že pojavili. Odkrili so jih v bližini Mercedes-Benzove baze v Stuttgartu. Pod precejšnjo masko se skriva večji in elegantnejši model od trenutnega. Novi CLK je zasnovan na enaki platformi kot nova limuzina razreda C, le da je zaradi še večjih užitkov v vožnji njegova tehnika še malenkost bolj izpiljena. Tudi CLK-jevi motorji bodo taki, kot jih ima limuzina.

Pod motornim pokrovom CLK-ja 500 bo tako tudi osmvaljnik. CLK bo naprodaj v kupejevski in kabrioletski izvedbi s štirimi sedeži. Oblikovna posebnost so njegove prednje luči, ki ne bodo spomnile na limuzino razreda C, ampak se bo z njimi začel nov oblikovalski jezik, ki ga med prvimi Mercedes-Benzi povzema tudi novi razred E, po katerem bo CLK povzel veliko rešitev v notranjosti, od vgrajenega zaslona (v C-ju se ta zapelje v položaj ob pritisku na gumb) do oblike armaturne plošče. V dolžino naj bi pridobil okoli pet centimetrov, njegov motorni pokrov bo daljši.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"