Vohunski posnetki: Naslednik Enza?

26. 4. 2012
Deli

Pri Ferrariju sicer še molčijo, ko beseda nanese na naslednika Enza, a ni skrivnost, da je prenova oziroma izdelava novinca v polnem teku.

Na to kažejo tudi vohunski posnetki, ki sicer še ne prikazujejo končnega izdelka, saj trenutno v Ferrariju preskušajo različne komponente in sestavne dele.

Po nekaterih namigovanjih naj bi bil novinec opremljen z enakim motorjem kot F12 Berlineta, torej 6,2-litrskim dvanajstvaljnikom. Moč motorja naj bi bila od 730 do 789 "konj", pri čemer bo za dodatnih 120 poskrbel sistem KERS (Kinetic energy recovery system), vzet iz dirkalnika formule 1. Tudi teža naj bi bila po zaslugi lahkih materialov majhna, nekaj prek 1150 kilogramov. Tako naj bi novinec od 0 do 100 km/h pospešil v vsega 2,5 sekunde, končna hitrost pa bi lahko presegla celo 400 km/h!

Novinec, pod tovarniško oznako F70, bo tako brez težav presegel predhodnika, v svoji končni podobi pa naj bi ga predstavili na ženevskem salonu prihodnje leto. Za tiste, ki ga nestrpno čakate - naročila bodo pri Ferrariju pričeli  zbirati že letos!

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja