Nerevolucionarni novi Hondin Civic

25. 8. 2010
Deli

Že smo objavili vohunske fotografije testnih mul novega Hondinega Civica. Ker še ni šlo za prve prototipe, ki bi bili oblikovani kot Civic devete generacije, še nismo mogli sklepati, kakšne oblike bo novi Civic. Zdaj je drugače.

Zdaj, na podlagi novih fotografij, lahko, saj so se na cestah blizu Civicove nemške razvojne baze pojavili prvi pravi prototipi devete Civicove generacije. Novi Civic bo po merah ostal podoben sedanjemu (malenkostno naj bi zrasel v dolžino in širino), ki kljub ne preveč velikim zunanjim meram navdušuje z notranjim prostorom. Petvratni Civic bo imel prednje luči podobne sedanjemu, spredaj bo motorna maska v obliki črke V, kljuke zadnjih bočnih vrat bodo, kot že pri sedanji generaciji, 'skrite' v C-stebričkih.

Zadek bo spet visok in manj pregleden izza volanskega obroča. Novost je brisalnik na zadnji šipi (spremembe so tudi spredaj: namesto enega sta zdaj spredaj dva), vrata prtljažnika bodo tudi v novi generaciji radodarno velika. Z več zasloni in s futurističnim podajanjem informacij vozniku in sopotnikom bo tudi notranjost evolucija sedanjega modela. Civica devete generacije bodo poganjali sodobnejši motorji z manjšimi gibnimi prostorninami, zelo verjetno sparjenimi s turbopuhali. Pričakujemo tudi hibridno različico z litij-ionskimi baterijami in dvosklopčni menjalnik. Novo generacijo Civica pričakujemo na trgu leta 2012.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol