Nova generacija Forda C-Max

21. 12. 2008
Deli

Ford bo poleg novega B-Maxa v prihodnjih dveh letih predstavil še povsem svežega C-Maxa. Trenutno generacijo, ki je z nekaj dodelavami na trgu od leta 2003, so lani malenkostno spremenili.

Prototipi na fotografijah na prvi pogled spominjajo na aktualnega C-Maxa, a podrobnejši pregled pokaže na silo podaljšano karoserijo in razširjene zadnje koloteke, kar že daje vedeti, da gre za testne mule novega enoprostorca, ki bo nekoliko zrasel.

Ford načrtuje, da ga bodo prodajali tudi v Združenih državah Amerike, kupcem pa ga bo ponudil kot Renaulta Scenica: v različici s petimi sedeži ter 440-litrskim prtljažnikom in daljši sedemsedežni z dodatnimi 100 litri. Sedemsedežni Grand C-Max bo od kompaktnejšega brata daljši za približno 14 centimetrov (tudi medosje).

Novi C-Max se bo poganjal s prednjimi kolesi in z ročnimi ter robotiziranimi menjalniki z dvema sklopkama (klasičnega samodejnega naj ne bi bilo). Motorna paleta bo podobna zdajšnji, a z nekaterimi novimi člani, kot je prisilno polnjeni 1, 4-litrski bencinski motor.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol