Nove fotografije: Porsche Macan

17. 10. 2013
Deli

Dober mesec pred začetkom serijske proizvodnje novega Macana so pri Porscheju objavili fotografije s testiranj novega križanca, ki razkrivajo več kot zakrivajo.

Macan, ki si platformo deli z Audijem Q5 (so jo pa pri Porscheju delno modificirali), naj bi v Nemčiji stal od 50 tisoč evrov naprej, letno pa naj bi jih prodali okoli 60 tisoč, tako z bencinskimi kot z dizelskimi motorji (tudi tu bo prisotna izdatna doza Audijeve tehnike, seveda) - najmočnejši, V6, naj bi zmogel okoli 400 'konjev' (kot Turbo). Macana bodo poganjali tudi štirivaljniki, tako turbo bencinec kot turbodizel.

Sedem mesecev trajajoči projekt uvedbe serijske proizvodnje je največji v zgodovini znamke Porsche. Novi so oziroma bodo tako proizvodnji trakovi, kot lakirnica, sama investicija pa naj bi stala 500 milijonov evrov.

Na fotografijah sprednji del avtomobila praktično ni več zamaskiran, zadaj pa je končna oblika luči sicer še malce zakamuflirana, a je vseeno že moč videti, kakšne bodo zadnje luči in oblika prtljažnih vrat. Tesnega oblikovega soroda s Cayennom Macan tako ne skriva več.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol