Novi Citroën C2

16. 8. 2010
Deli

Lansko leto je bilo pri Citroënu v znamenju novega malčka C3 (in njegove 'premium"' izvedbe DS3), letošnje pa bo posvečeno večjemu C4 (in 'premium' sorodniku DS4). Leto 2011 bo, kot razkriva vohunska fotografija že končanega prototipa, pripadlo novemu malčku C2. Novi Citroën C2 bo, kot je mogoče razbrati s fotografij, obstajal tudi v petvratni različici, kar pomeni večjo konkurenčnost ponudbe v razredu, ki se bo v prihodnjih letih še močno razrasel na vse konce in kraje.

Njegova oblika se bo pohvalila s kupolasto zaokroženim zadkom in nosom, oblikovanim v slogu zadnjih Citroënov. Kot kaže fotografija, bo volan v novem C2 položen, avtomobil pa bo nekoliko zrasel in se oklenil meje 3, 80 dolžinskega metra. To ni presenetljivo, saj je večji, če ga primerjamo s prejšnjo generacijo, tudi novi C3. Večje zunanje mere bodo v notranjost prinesle tudi več prostora, zato se bodo potniki v novem C2 lažje zapeljali na daljše poti kot s sedanjim.

V notranjosti bo več kakovostnejših materialov, mogoče si bo naročiti C2 s samodejno klimatsko napravo, tempomatom in z radiem z USB-vmesnikom za kar se da moderno poslušanje glasbenih trendov. Tehnika v novem C2 ne bo revolucionarna, pač vzmetni nogi spredaj in poltoga prema zadaj. Moda razreda malčkov ne narekuje drugačnih potreb. Pravzaprav je novi C2 zelo verjetno zgrajen na osnovi novega C3. Pod motornim pokrovom novinca bodo prednjačili prisilno polnjeni bencinski in dizelski trivaljniki. Ljubitelji serije DS se bodo razveselili dejstva, da prihaja tudi DS-različica novega C2, ki se bo prodajne salone zelo verjetno pripeljala leta 2012. DS2 bo oblikovno izhajal iz koncepta Revolte. Prihaja torej tudi moderni 2CV.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja