Novi Ferrarijev Dino je potrjen

3. 4. 2008
Deli

Ferrarijev predsednik Luca di Montezemolo in (takrat še) Ferrarijev izvršni direktor Jean Todt sta v Ženevi na avtomobilskem salonu razkrila, da bodo Italijani v Parizu predstavili nov avtomobil.

Dokaz, da se bo na jesenskem mednarodnem avtomobilskem salonu resnično zgodila Ferrarijeva svetovna premiera, je viden na fotografijah, ki so stare le nekaj dni, prikazujejo pa prve prave prototipe novega Dina (nov stroj iz Maranella se bo verjetno imenoval drugače). Do zdaj smo tudi pri Avto magazinu razkazovali fotografije predelanih Scagliettijev, tokrat pa so vohuni posneli že prave novince, ki so sicer še zamaskirani.

Posnetki so s Ferrarijeve razvojne steze v Fioranu, kjer so novinca preizkušali ob F430. Očitno je, da novinec ne bo imel sredinsko vgrajenega motorja, ampak bo agregat (po vsej verjetnosti 4, 3-litrski osemvaljnik z neposrednim vbrizgom) vgrajen spredaj. Še presenečenje? Ferrarijev 2+2-sedežnik naj bi imel trdo pomično streho, ki so jo razvili pri Pininfarini, cenovno pa se bo uvrščal med F430 in Maseratija GranTurisma, s katerim ima skupno tudi (skrajšano) platformo.

Se tudi vam zdi, da se novi Ferrari v ovinkih kar nagiba?

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja