Novi Mercedes-Benz GLK vozi Seks v mestu

2. 1. 2008
Deli

Pred uradno objavo Mercedes-Benza objavljamo fotografije novega GLK-ja (popolnoma serijskega), ki so ga na Beverly Hillsu vohunski fotografi posneli, ko je igral stransko vlogo v filmu Seks v mestu.

Objavljamo odlične posnetke tekmeca Audija Q5 in BMW-ja X3, ki se bo na trgu pojavil konec leta 2008. Že na prvi pogled je jasno, da gre za pomanjšanega GL-a, pa tudi z imenom pove, da gre za krajšo (po nemško kurz) različico razreda GL. GLK se tehnično opira na novi razred C, bo pa po vsej verjetnosti prav v njem debitiral nov varčni 2, 2-litrski turbodizelski štirivaljnik. Poleg tega bo pod motornim pokrovom Mercedes-Benzovega najmanjšega SUV-a mogoče najti še kakšnega od znanih štiri in šestvaljnih motorjev (od 2.8 do 3.8 V6 …).

Pogon bo seveda štirikolesni 4matic, do koles pa se bo moč prenašala prek ročnih in samodejnih menjalnikov. Kot pravi SUV se bo GLK ponašal s prilagodljivim prtljažnikom in drugo sedežno vrsto. V dolžino bo meril okoli štiri metre in pol, kar pomeni, da je za okoli 25 centimetrov krajši od ML-a. Predstavljen bo na avtomobilskem salonu v Detroitu (kot koncept).

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja