Novo v Sloveniji: Audi A3

12. 9. 2012
Deli

Nova, tretja generacija Audijevega A3, je tudi uradno na našem trgu.

Njen predhodnik z enakim imenom je bil med sebi enakimi najbolje prodajan na svetu, kar pomeni, da je pred novim A3 težka naloga – navsezadnje tudi v Sloveniji.

Za zdaj je na voljo le trivratna različica, petvratni Sportback pride prihodnje leto, zato v ponudbi ostaja druga generacija petvratnega A3. Ta hip je na osnovi različnih motorjev (3× bencin, 2× dizel), menjalnikov (ročni, dvosklopčni in samodejni) ter pogonov (prednji ali Quattro) v ceniku 12 različic.

Najcenejši je 1.4 TFSI (90 kW) Attraction, ki stane 22.170 evrov, najcenejši dizel je 1.6 TDI (77 kW) Attraction (22.270 evrov), po novem letu pa bo, ko pride različica 1.2 TFSI, najcenejša prav ta – stala bo okoli 20 tisočakov. Tudi tokrat so paketi opreme trije, pri čemer sta oba višja približno enako vredna in za okoli dva tisoč evrov dražja od osnovnega.

Tudi tokrat so pri Porsche Slovenija ob začetku prodaje pripravili ugoden paket opreme v vrednosti dobrih treh tisočakov za le 1.900 evrov in omejeno količino vozil s posebnim popustom, kar bi zelo verjetno zadostovalo za prodajo 50 kosov letos. Ocenjujejo, da je A3 za okoli tri odstotke cenejši od serije 1 in za podobno dražji od razredov A in B. (VK)

Foto: VK

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol