Novo v Sloveniji: Citroen C4 Aircross

10. 9. 2012
Deli

Citroën bo v kratkem nadomestil svojega dosedanjega terenca C-Crosser z nekoliko manjšim C4 Aircrossom.

Dolg je 4,34 m in torej spada med srednje velike terence. Čeprav so mu Citroënovi oblikovalci dali dokaj umirjene in urbane oblikovne poudarke je že zaradi prilagodljivega štirikolesnega pogona sposoben tudi kar konkretnega premagovanja terena. Če se seveda kupec pri Citroënovemu C4 Aircrossu odloči za različico 4WD, za manj denarja je namreč na voljo tudi takšna z zgolj prednjim pogonom.

Citroën Slovenija bo prodajo pričel v kratkem, za letos pa načrtujejo prodajo nekaj več kot 50 primerkov te novosti. Na voljo bodo tri motorne opreme in tudi tri različne ravni opreme.

V osnovni različici z 1,6-litrskim turbodizelskim motorjem (115 'konj') bo zadovoljil tudi tiste, ki si želijo ekološko manj oporečen izpuh CO2, pri kombinirani normni porabi bo v zrak ob prevoženem kilometru poti šlo zgolj 119 g CO2, za deset gramov več pa pri istem motorju in štirikolesnem pogonu. Cena za različico HDi 115 2WD z opremo Attraction znaša 23,400 evrov, tista s štirikolesnim pogonom je za 1.100 evrov dražja.

Najcenejši bo C4 Aircosss z bencinskim motorjem 1,6i in dvokolesnim pogonom, najdražji pa Exclusive HDi 150 4WD za 31.400 evrov. (TP)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja