Porsche 911 998

22. 2. 2010
Deli

Zimska testiranja so obvezna, zato se na njih znajdejo tudi stroji, kot je Porsche 911. Tokrat so vohunski fotografi ujeli še nepredstavljeno novo serijo 911, ki jo bodo začeli prodajati šele čez dve leti.

Model 998 je videti nekoliko daljši in širši od aktualnega, tehnično popolnega 997, ki ga bo novi stroj z delno aluminijasto karoserijo zamenjal. Avtomobil bo oblikovno popolnoma spremenjen, a še vedno klasični 911. Oblikovne spremembe so zlasti narekovale aerodinamika (gospodarnejša poraba goriva! ) in varnost pešcev. Oblikovalci v Stuttgartu se niso šli revolucije.

Novinec bo imel LED-smerokaze in luči, tudi zadnje bodo v tej tehniki. Po Panameri je povzeto tudi krilce, ki se pri večji hitrosti dvigne in poskrbi, da se 911 998 še bolje oprime ceste. Inženirji so poskrbeli za izboljšan pogon, zapora diferenciala je odzivnejša, oba motorja 3.8 in 3.6 pa bosta pozneje tudi prisilno polnjena. Zaradi vse strožjih zahtev glede izpusta CO2 bo novi 911 imel pod kožo veliko varčevalnih tehnologij, tudi elektrohidravlični volanski servo. Novi 911 bo za okoli desetino lažji od aktualnega modela. Hibridno različico v Stuttgartu za zdaj zanikajo. Poleg običajnih različic pričakujte še Turba, GT2, GT3, Turba S in morda celo GT1.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"