Prihaja Ford B-Max

23. 12. 2008
Deli
Prihaja Ford B-Max

Pri Fordu so odločni, da del potencialnih kupcev prihajajoče nove generacije Oplove Merive zvabijo v svoje prodajne salone in jih prepričajo o nakupu novega B-Maxa.

Ta naj ne bi bil neposredna zamenjava za prodajno ne preveč uspešnega Fusiona, vsaj tako pravijo pri Ford Europe. Mogoče pa bo iz Fusiona nastal manjši terenec?

Novi B-Max bo neposreden tekmec Modusu, Merivi, Notu in Jazzu, narejen bo na platformi nove Fieste, kar v osnovi zagotavlja dobre vozne lastnosti in udobje, nadgrajeno s povečano prostornostjo potniške kabine in prtljažnika ter njuno prilagodljivostjo, pri kateri bo igrala veliko vlogo pomična zadnja klop. Zadaj bosta brez težav lahko sedela dva odrasla potnika.

B-Max bo mersko umeščen pod C-Maxa, ki je trenutno Fordov najmanjši limuzinski kombi, po videzu pa bo podoben Fiesti, a z višjo strešno linijo in bolj kockasto oblikovanim zadkom. Podobnosti s Fiesto bodo očitne tudi v potniški kabini, saj bo armaturna plošča predelana Fiestina, imela pa naj bi celo kontrolno enoto zabavno-informacijsko-navigacijskega sistema po vzoru BMW-jevega iDriva. Za pogon bosta zadolženi prednji kolesi, pod motornim pokrovom pa bo precej novosti.

Nov bo litrski prisilno polnjeni bencinski motor z 90 in s 100 'konji', nad njim pa prav tako novi 1, 6-litrski brat s 150 in celo 180 'konji'. Med dizelskimi bo največ povpraševanja po 1, 6-litrskem TDCiju z 90, s 110 in 130 'konji'. Od leta 2010 naj bi B-Maxa izdelovali v Romuniji.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"