Prihaja petvratni kupejevski Volkswagen Golf

25. 9. 2009
Deli

V Nemčiji snujejo načrte, kako razširiti Golfovo družina, ki se danes prodaja v tri- in petvratni kombilimuzinski izvedbi, kot enoprostorec Golf Plus in kot kombijevski Variant.

V prihodnosti, a ne v tem desetletju, pričakujemo še dvovratnega kupeja in kabrioleta, pred obema pa celo petvratnega kupeja. Petvratnega? Da, v Wolfsburgu naj bi razmišljali o pomanjšani različici popularnega Passata CC, a z večjimi vrati prtljažnika. To bi bil Golf za tiste, ki jim klasična kombilimuzina ni všeč, ker je preveč neizrazita.

CC bo pravi za takšne kupce, a naj bi se, če ga bodo v VAG-u potrdili, že prihodnje leto izlegel iz trenutne šeste generacije Golfa, mersko pa bo segel do štirih metrov in pol, kar je med tri- ter petvratnim Golfom in Variantom. Golf CC bo Passatu CC sledil po žlahtnosti, a ne po načinu odpiranja vrat prtljažnika, ki se bodo pri Golfu odpirale s šipo vred. Ob tem bo prostornina prtljažnika približno 400 litrov, kar je več kot v kombilimuzinskem Golfu, od katerega se bo razlikoval tudi po zadnjih sedežih, ki jih bo mogoče nastavljati po naklonu.

Motorji bodo pokrili široke želje. Dizelski vrhunec naj bi bil GTD z več kot 200 'konji', podobno, tam okoli 220, naj bi jih zmogel 2.0 TSI. In, ja, tudi novinci prihajajo, predvsem litrski turbobencinec in 1, 2-litrski turbodizel. Oprema bo bogata, od sistemov za pomoč pri vožnji (tudi sistem prepoznavanja prometnih znakov), parkirnega pripomočka, LED-luči . . Vprašanje je, kako bi prihod Golfa CC vplival na Jetto? Bo ta v novi generaciji še ostala. Najbrž, saj je priljubljena predvsem v ZDA.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja