Project Cullinan - napoved terenskega Rolls-Roycea

12. 4. 2015
Deli

Rolls-Royce je pokazal prve uradne fotografije testne mule svojega prihodnjega terenskega modela s štirikolesnim pogonom.

Zgodnjo testno mulo, ki so jo razvili v okviru projekta Cullinan, napovedanega 18. februarja v odprtem pismu Rolls-Roycevim delničarjem, so zasnovali na skrajšani karoseriji Phantoma II. Kljub temu menda nikakor ne nakazuje karoserijskih oblik prihodnjega modela, a navaja na zunanje mere Rolls-Roycevega terenca s štirikolesnim pogonom za vse podlage. Zasnovali so jo predvsem za preskus vzmetenja štirikolesnega pogona, ki naj bi, kot pravijo v angleški tovarni, za njihove modele značilno lahkotnost vožnje kot po "čarobni preprogi" s tlakovanih cestišč prenesel tudi na teren.

V prvi seriji preskusov se bodo inženirji osredotočili predvsem na učinkovitost sistemov vzmetenja in stabilnost povišane karoserije. Novo podvozje bodo temeljito preskusili na pestri paleti voznih podlag po vsem svetu tako na poligonih kot tudi na javnih cestah. Polovico voženj bodo avtomobili opravili po urejenih, polovico pa po neurejenih podlagah.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"