Razkrivamo: Alfa Romeo Stelvio

11. 4. 2016 | Vir: Automedia
Deli

Avtomobilski paparaci so med preskusi ujeli predserijsko verzijo novega športnega terenca znamke Alfa Romeo, ki mu je vrhovni šef koncerna FCA nadel ime Stelvio. Prvim kupcem naj bi bil na voljo prihodnje leto.

Alfa Romeo se s Stelviom, kot naj bi se imenoval avtomobil, ki za zdaj nosi kodno ime Tipo 949 D-SUV, spominja znamenitega alpskega prelaza, ki je pravi izziv tako za avtomobiliste, kot tudi za motocikliste in kolesarje, tako pa se imenujeta tudi italijanski sir in narodni park v okolici prelaza. Če bo ostalo, ime Stelvio tudi ne bo prvo v avto-moto svetu, saj obstaja tudi motocikel Stelvio, ki ga izdeluje Moto Guzzi.

Kot so pri Alfa Romeu zatrjevali med razvoje, bo Stelvio sicer povsem kompetenten športni terenec, ki pa se bo osredotočil predvsem na cestne zmogljivosti. Za osnovo mu bo služila predelana platforma Giulie, ki so jo razvili pri Maseratiju, za pogon pa bo poskrbljeno z bencinskimi in dizelskimi štirivaljniki in motorji V6. Na voljo bo tudi različica Quadrofoglio Verde z enakim 2,9-litrskim biturbo motorjem V6, ki poganja tudi najmočnejšo Giulio.

Alfa Romeo naj bi po prvotnih načrtih do leta 2018 na isti platformi razvil osem novih modelov, a so načrte premaknili vsaj v leto 2020.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja