Razkrivamo: Aston Martin DB11

4. 5. 2015
Deli

Aston Martin je že leta 2001 predstavil osnovno platformo VH, na kateri slonijo vsi njegovi trenutni modeli, zato jo bo kmalu nadomestil z novo. Fotografi so na testnih stezah odkrili prvi zamaskirani model, pri katerem jo bodo uporabili in se bo verjetno imenoval DB11.

Fotografi so že pred časom zasačili testno mulo naslednika Astona Martina DB9, ki naj bi ga čez dobro leto predstavili kot model za leto 2017, zdaj pa je napredoval že do močno zamaskiranega prototipa. Glede na to, da je Aston Martin že uporabil oznako DB10 in pred kratkim registriral oznako DB11, bi slednjo najverjetneje lahko pripisali novemu modelu.

Pod močno kamuflažo je že mogoče zaslutiti silhueto karoserije, ki bo verjetno evolucija filmskega Astona Martina DB10, ki ga v filmu Spectre vozi tajni agent 007. Oblikovalci so njegove kompaktne oblike nekako združili s podolgovatimi linijami odhajajočega DB9. Veliki vstopniki za zrak na sprednjem delu namigujejo, da bodo pod motornim pokrovom verjetno tako atmosferski, kot tudi motorji s prisilnim polnjenjem vstopnega zraka. Med njimi bi lahko bil 4-litrski motor V8 iz Mercedesa-AMG V8, vsekakor pa bo prisoten tudi 6-litrski motor V12, ki naj bi ga Ford dostavljal vsaj še do leta 2018.

Nejasen pogled v notranjost je fotografom sicer pokazal sklop digitalnih instrumentov, a njihova dejanska vgradnja ni gotova. Aston Martin se pač še vedno zateka h klasičnemu rokodelstvu, ki mu seveda ustrezajo analogni instrumenti.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja