Razkrivamo: BMW serija 8

23. 11. 2016 | Vir: Automedia
Deli

BMW očitno pripravlja novo serijo 8. Seveda bo na voljo kot kupe in kabriolet, z njo pa bodo zbudili duha privlačnega kupeja serije 8 iz devetdesetih let prejšnjega stoletja.

Fotografi so med testiranji ujeli že videni kupe, ob katerem pa se je vozil tudi kabriolet. Kot lahko sklepamo s fotografij, bo njegova streha platnena, s čimer bo BMW v svojem najviše uvrščenem kabrioletu opustil trdno zložljivo streho. V avtomobilskem svetu se širijo govorice, da bi lahko BMW popolnoma opustil trdno zložljivo streho in tudi v prihodnjih kabrioletih vseh serij uvedel platneno, saj se kupci avtomobilov te vrste zelo navdušujejo za mehkejši material bolj 'vintage' videza.

Za osnovo serije 8 bo služila platforma nove sedmice, po zaslugi natančne obdelave in razporeditve materialov pa bi kabriolet moral imeti približno enako težo in vzvojno trdnost kot kupe. Morda bomo priča tudi uvedbi modela M8, ki so ga leta 1989 razvijali tudi za originalni BMW serije 8, a ni nikoli dobil zelene luči, saj so tržniki predvidevali, da zanj ne bi našli dovolj kupcev.

BMW serije 8 bo predvidoma predstavljan prihodnjo jesen kot avtomobil modelnega leta 2018, torej bi ga lahko prvič videli na naslednjem avtomobilskem salonu v Frankfurtu ali pa v Los Angelesu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja