Razkrivamo: Fiat 124 Spider

1. 10. 2015 | Vir: Automedia
Deli

Fotografski paparaci so med snemanjem reklamnega videa v bližini Santa Barbare v Kaliforniji fotografirali nezamaskiran primerek Fiatovega novega modela, roadsterja Fiat 124 Spider.

Fiat 124 Spider, s katerim se torinska avtomobilska tovarne spominja še ene legende iz svoje zgodovine, je v osnovi preoblikovana Mazda MX-5. Fiatovi oblikovalci so mu namenili bolj ostre karoserijske poteze, s katerimi se precej oddaljuje od drugih, na osnovi Fiata 500 zasnovanih modelov te znamke. V potniški kabini je sorodstvo z japonskim roadsterjem veliko bolj očitno.

Fotografirani primerek je bil opremljen s samodejnim menjalnikom, načrtujejo pa tudi šeststopenjski ročni menjalnik. Osnovni motor bo verjetno 1,4-litrski turbobencinski štirivaljnik z močjo 180 "konjev", pričakujemo pa lahko tudi močnejšo različico Abarth z 240-"konjskim" 1,75-litrskim turbobencinskim štirivaljnikom iz Alfa Romea 4C.

Fiat 124 Spider bo najverjetneje predstavljen novembra na avtomobilskem salonu v Los Angelesu, v prodajne salone pa bi lahko pripeljal s prihodnjim poletjem.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol