Razkrivamo: Honda Civic desete generacije

9. 5. 2015
Deli

V prihodnji generaciji naj bi Honda Civic, ki so jo fotografi zalotili med testnimi vožnjami v Nemčiji, doživela kar nekaj pomembnih sprememb.

Nova Honda Civic, ki jo bodo predvidoma konec leta 2016 predstavili za modelno leto 2017, bo postala pravi svetovni avtomobil , ki ga bodo prodajali na Japonskem in v ostalih azijskih državah, v Evropi in Severni Ameriki. Ker bo morala zadovoljiti voznike z zelo različnimi pričakovanji, bo postala tudi večja, čemur bo botrovalo tudi dejstvo, da deloma nadomešča v nekaterih evropskih državah ukinjeni Accord. Na voljo bo v različnih karoserijskih izvedbah, vključno z limuzino, kupejem ter tri- in petvratno kombilimuzino, ki jo vidimo na fotografijah, predvidoma pa bo tudi bolj lahka od sedanje generacije.

Honda je novinko desete generacije, s katero bo nadomestila pravkar prenovljeno Hondo Civic devete generacije, ki je na evropskem trgu sicer že od leta 2011, do zdaj preskušala v ZDA in svojem raziskovalno-razvojnem središču v Tochigiju na Japonskem pred kratkim pa so jo z angleškimi registrskimi tablicami in volanom na levi zalotili v Nemčiji.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol