Razkrivamo: kombilimuzinski Fiat Tipo

28. 12. 2015 | Vir: Automedia
Deli

Fiat je pravkar predstavil limuzinsko različico Fiata Tipa, o kateri si lahko več preberete v zadnji številki Avto magazina. Spomladi ji bo sledil tudi kombilimuzinski Tipo, ki bo za evropske kupce vsekakor bolj zanimiv.

Petvratni Tipo, ki ga je fotograf ujeli med zimskimi testiranji na daljnem severu Švedske, bo predstavljen spomladi, v prodajne salone pa naj bi pripeljal jeseni 2016. Od limuzinskega Tipa se bo seveda razlikoval predvsem na zadnjem delu, ki je bil na preskusih tudi najbolj skrit pod kamuflažo. Osnovni prtljažnik bo po vsej verjetnosti nekoliko manjši od limuzinskega, ki meri 520 litrov, a mu bo uporabnost seveda povečala zložljivost zadnje klopi, ki bo najverjetneje deljiva v običajnem razmerju 60:40.

Motorna ponudba bo najverjetneje enaka kot v limuzini, ki je opremljena z 1,4- in 1,6-litrskima atmosferskima bencinskima ali 1,3- in 1,6-litrskima turbodizelskima motorjema. Precej podobnosti bo tudi v notranjosti, kjer izstopa 5-palčni na dotik občutljivi zaslon s Fiatovim info-zabavnostnim vmesnikom Uconnect.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"