Razkrivamo: Porsche 911 brez maske

12. 8. 2015 | Vir: Automedia
Deli

Zdaj, ko sta ponudbo Porscheja 911 zaokrožila Targa GTS in GT3 RS, pri Porscheju že opravljajo zadnje priprave na osvežitev celote modelne ponudbe, ki jo bodo obelodanili jeseni.

Fotografi so na dirkališču Nürburgring ujeli celo paleto osveženih Porschejev 911 in to skoraj brez maskirne opreme. Kot je videti, so izboljšave karoserije namenjene predvsem učinkovitejši aerodinamiki. Na preoblikovanem prednjem delu bodo izstopali predvsem novi žarometi, na zadku pa bodo očitno preoblikovali zračnike in bolj vitke zadnje luči.

Bolj pomembni so novi vodi zraka, ki bodo služili novi generaciji turbobencinskih bokserskih motorjev. Porsche bo namreč prisilno polnjenje motorjev z 911 Turba v skladu s sodobnimi gibanji razširil tudi na druge različice. Če bosta Boxster in Cayman dobila turbobencinske štirivaljnike, bo 911 namenjen turbobencinski šestvaljnik.

Več oblikovnih sprememb kot na zunanjosti bi lahko bilo v kokpitu, ki mu bodo zagotovo namenili nov volanski obroč, na katerega bo vplival tisti iz 918 Spyderja, večji pa bo tudi na dotik občutljivi zaslon.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja