Razkrivamo: Škoda bo imela novi SUV

21. 3. 2015
Deli

Pri Škodi so potrdili govorice, da bo njihov novi večji križanec nared do božiča prihodnje leto.

Navsezadnje od njega v tovarni veliko pričakujejo, saj naj bi krepko pomagal pri uresničitvi prodajnega načrta za leto 2018, ko naj bi Škoda prodala več kot 1,5 milijona vozil.

Čeprav avto na fotografijah ni pravi, gre za tako imenovano mulo, pa predelana in predvsem podaljšana karoserija zdajšnjega Yetija nakazuje, kako velik naj bi novi križanec bil. Tehnično bo novi Škodin križanec slonel na Volkswagnovem novem Tiguanu, ki ga bo koncern predvidoma razkril na letošnjem jesenskem frankfurtskem avtomobilskem salonu. Tudi novi Škodin križanec naj bi bil na voljo kot pet- ali sedemsedežnik, tako se bo (ne le oblikovno, ampak tudi s ceno) postavljal ob bok Kii Sorento in Hyundaiju Santa Feju, a v nasprotju z omenjenima dvema naj se novi Škodin križanec ne bi bal niti terenske vožnje, pri kateri naj bi bil vsaj tako dober kot denimo Land Rover.

Motorji bodo seveda koncernski, v večini že znani. Prostorninsko manjši bodo poganjali zgolj prednji kolesni par, z močnejšimi motorji bo serijsko sodeloval štirikolesni pogon.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja