Razkrivamo: Urus bo prvi – a tudi edini priključno hibridni Lamborghini

5. 1. 2017
Deli

Kot je pred dnevi povedal Lamborghinijev direktor za raziskave in razvoj Maurizio Reggiani, bo Lamborghini kmalu predstavil svoj prvi priključno hibridni avtomobil. To bo serijska izvedba Urusa, športnega terenca, ki smo ga na avtomobilskih salonih že večkrat videli v študijski obliki.

Po Reggianijevih besedah bo Urus prvi in tudi edini priključno-hibridni avtomobil iz Sant'Agate Bolognese , na ceste pa bo predvidoma zapeljal leta 2018. Reggiani o hibridnem pogonskem sklopu ni povedal nič zares otipljivega, razen tega, da bo v njegovem osrčju gotovo močan turbobencinski motor, s katerim bodo zagotovili dovolj navora za premagovanje povečane teže športnega terenca.

Duhovni naslednik "Rambo Lamba", Lamborghinijevega terenca LM002 iz osemdesetih let prejšnjega stoletja, no bo imel le priključno-hibridnega pogonskega sklopa, ampak mu bodo predvidoma namenili tudi 4-litrski biturbo motor V8. Osnovno tehniko si bo sicer delil z Audijem Q7 in Bentleyem Bentaxygo, kot je bilo rečeno, pa se bodo njegovi ustvarjalci osredotočili predvsem na zagotovitev ustreznih voznih lastnosti in odličnega razmerja med močjo motorja in težo ter mu izpilili aerodinamiko.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"