Razkrivamo: Volkswagen CrossBlue

14. 4. 2016 | Vir: Automedia
Deli

Fotografi so med testnimi vožnjami v Južni Kaliforniji ujeli močno zamaskiranega Volkswagnovega velikega športnega terenca, ki sicer še nima uradnega imena, a močno spominja na študiji CrossBlue iz leta 2013 in Cross Coupé GTE iz lanskega Detroita.

Volkswagnov športni terenec, ki bo na ameriškem in kanadskem trgu tekmoval s tekmeci, kakršna je Toyota Highlander, bo zasnovan na Volkswagnovi platformi MQB. Imel bo vsaj sedem sedežev, oblikovno pa bo seveda veliko povzel po novih koncernskih modelih, kot sta Golf in Passat. Domnevamo lahko, da se bo med tekmeci uvrščal v višji cenovni razred. Pod motornim pokrovom lahko pričakujemo 3,6-litrski bencinski motor V6 iz ameriškega Passata v kombinaciji s prednjim ali štirikolesnim pogonom, verjetno pa bo na voljo tudi z manjšim 2-litrskim turbobencinskim štirivaljnikom in priključno hibridnim pogonom. Po škandalu z izpušnimi plini verjetno možnost dizelskega motorja na ameriškem trgu za zdaj odpade.

Kdaj naj bi avtomobil prišel na trg, je še neznano, a bi lahko bilo enkrat prihodnje leto. Volkswagen ga bo izdeloval v svoji ameriški tovarni v Chattanoogi v Tennesseeju, v začetku pa ga bo namenil ameriškemu in kanadskemu trgu, čeprav širitev v druge države ni povsem izključena.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol