Razkrivamo: Renault Alpine bo imel hibridni pogon

Fotografi so med preskusnimi vožnjami na jugu Španije ujeli testno mulo Renaulta Alpine in naleteli na namig, da bi lahko imel hibridni pogon.

Razkrivamo: Renault Alpine bo imel hibridni pogon (foto: Automedia) Automedia
26. 7. 2015

Renaultov športni kupe, ki naj bi bil v serijski izvedbi na voljo konec leta 2016 ali v začetku leta 2017, je bil sicer odet v močno modificirano karoserijo Lotusa Exige, a bo končna različica verjetno izhajala iz konceptnega avtomobila, ki so ga pred dobrim mesecem predstavili v Le Mansu.

Zanimiva sta predvsem nalepka s strelo in gumb na stebričku za desnimi vrati, ki nakazujeta, da je prototip opremljen s hibridnim pogonskim sklopom. Konceptni avtomobil je imel 1,6-litrski bencinski štirivaljnik z močjo okrog 240 "konjskih moči". Z enakim motorjem bodo verjetno opremili tudi serijski avtomobil, a ga bodo nadgradili z elektromotorjem, ki bo njegovo moč verjetno dvignil na dobrih 300 "konj" in omogočal tudi nekaj kilometrov električne vožnje.

Fotografom je uspelo posneti tudi notranjost prototipa, po kateri lahko skplepamo, da bo opremljen z digitalnimi prikazovalniki hitrosti, vrtljajev motorja in drugih podatkov.