Renault pili Megana RS na Nordshleife

1. 11. 2008
Deli

Ljubitelji Renaultovega Megana, obliznite si prste. Francozi so v Parizu sicer pokazali tako petvratnega kombilimuzinskega kot trivratnega bolj kupejevskega Megana, a o najbolj nabrušenih različicah še ni bilo govora. Dobili smo fotografije, ki dokazujejo, da Renault že preizkuša tudi bolj strupene različice.

Je na fotografijah novi Megane Renault Sport? Znižano podvozje, lahka platišča z nizkopresečnimi gumami in večjimi zavornimi koluti in centralno nameščen zaključek izpušne cevi že namigujejo, da je dodelani kupe najzmogljivejši novi Megane. Dodatno nas o tem preprečujejo tudi številni krogi, ki so jih testni dirkači že naredili v Zelenem peklu. Seveda smo prepričani tudi, da bodo pri Renaultu še dodelali zunanjo obliko, pri kateri bo še večji poudarek na športnosti.

Trenutno obstaja Renault Megane RS v dveh motornih različicah, bencinski in dizelski. Kaj je pod motornim pokrovom prototipa, ne vemo, a brez dvoma novi RS ne bo imel manj kot 225 'konjev', s čimer bo brez težav konkuriral Golfu GTI.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol