Spy video: Novi BMW X5 M

1. 11. 2012 | Vir: Automedia
Deli
Spy video: Novi BMW X5 M

To, da je novi BMW X5 že v zaključni fazi razvoja, ni več skrivnost, ji pa že sledi tudi različica M.

Znanih naj bi bilo tudi že nekaj podrobnosti. Novi BMW X5 M bo imel v primerjavi s predhodnikom daljšo medosno razdaljo, povsem spremenjena bosta prednji in zadnji odbijač, vsaj iz avtomobila na posnetku so razvidne tudi štiri izpušne cevi, večja bodo kolesa, precej pa naj bi bila manjša tudi teža avtomobila. Tako kot vsi M modeli, bo dobil BMW X5 M letnik 2014 posebno, športno naravnano podvozje, večja kolesa in posebne gume. Prav tako bo pomembna nižja masa avtomobila, saj se že trenutna različica glede na maso pelje odlično, torej bo novinec v tem segmentu še napredoval.

Podrobnosti o motorju še niso znane, a četudi ostane v BMW X5 M osemvaljnik s 555 'konji' in 680 Nm navora, kar je pri sedanji različici zadostovalo za pospešek od 0 do 100 km/h v vsega 4 sekundah (s posebnim M Driver's paketom) bo to več kot dovolj. Precej pa se lahko pričakuje pri porabi goriva. Če je govora o nižji teži avtomobila, bo to že samo po sebi razlog za nižjo porabo, če prištejemo še prenovljen motor, nekatere ostale 'tehnične' rešitve pa tudi BMW X5 M morda ne bo več tako zelo 'požrešen'. Seveda upoštevaje, da je vseeno govora o velikem in zmogljivem predstavniku SUV razreda.

BMW X5 M verjetno ne bo zapeljal v prodajne salone skupaj z novim BMW X5, saj se lahko zgodi, da bo svoj debi dočakal šele v letu 2015.

BMW X5 M