Spy video: Porsche Macan

11. 11. 2012
Deli
Spy video: Porsche Macan

Porsche pospešeno testira svoj novi Cayenne v 'light' izvedbi - Macan

Posnetki že kar dodobra 'razgaljenega' Macana razkrivajo, da bo novinec kljub pripadnosti SUV razredu oblikovno v sebi skrival športno kupejevsko obliko. Vse ostalo je še vedno zakrito - tudi izdatne plastike, ki pokrivajo prednji in zadnji del avtomobila, s katerimi poskušajo pri Porscheju Macana oblikovno približati Cayennu in tako odvrniti pozornost, ki jo avto zbuja na cesti. No, roko na srce - tudi ko se bo Macan razkril v vsej svoji goloti, podobnosti med Cayennom ne bo skrival. Macan naj bi imel večjo in le eno režo za zrak na prednjem delu avtomobila ter v primerjavi z večjim bratom bolj odsekan zadek in daljše kolesne previse.

Platformo si je Porsche sposodil kar pri Audiju Q5 oziroma pri prihajajočem Q6, kar potrjujejo tudi slike, na katerih je Macan 'obut' v kolesa, ki so sicer nataknjena na Audijih.

Tudi z motorji oziroma zmogljivostmi bo Macan bližje Audiju kot Cayennu, čeprav naj bi se Macan Turbo ponašal s precej dodelanim šestvaljnikom, ki naj bi zmogel približno 375 'konj', s čimer bo Macan za okrog 80 'konj' presegel osnovni Cayenne. Seveda pa ne gre prezreti niti govoric, ki namigujejo, da bi lahko Porsche v Macanu ponovno ponudili tudi bencinski štirivaljnik.

Foto in video: Automedia

Porsche Macan