Super(b) kombi

15. 7. 2009
Deli

Fotografskim vohunom je padla sekira v med, ko so zalotili kombilimuzinskega in kombijevskega Superba parkirana drugega ob drugem.

Kombijevska različica bo predstavljena jeseni na salonu IAA. Superb Combi bo imel zadnje luči podobne Octavii Combi, prednji del pa bo enak kot pri Superbu, po katerem bodo povzete tudi širina, dolžina (4, 84 metra) in medosna razdalja (2, 76 metra).

Pričakujte pregrešno veliko prostora na zadnji klopi in velik prtljažnik, ki bo v razširjeni podobi zmogel popiti do kar 1.900 litrov prtljage, kar je za okoli 230 litrov več, kot jih sprejme klasični Superb. Tudi motorji bodo v Combiju enaki kot pri kombilimuzinskem Superbu, kar pomeni modele od prisilno polnjenega 1.4 TSI-ja s 125 'konji' do 3, 6-litrskega V6 z 260 'konji' in štirikolesnim pogonom.

Zelo verjetno je, da bo iz Combija padel 1, 9-litrski TDI, saj ga bo zamenjal enako zmogljiv, a precej bolj kultiviran 1, 6-litrski TDI s 105 'konji' in z le petlitrsko normno porabo. Superb Combi naj bi bil za okoli 1.500 evrov dražji od Superba.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja