Suzuki Kizaši znotraj

7. 7. 2009
Deli

Vohunom se je uspelo približati prototipu Suzukijeve nove limuzine, ki pomeni pohod japonske tovarne med večje avtomobile, in posneti njeno notranjost.

Števci so udrti v dve valjasti kupoli, volan je večopravilni, menjalnik je ročni (! ), na sredinski konzoli pa ni ne duha ne sluha o kakšnem prestižnejšem barvnem zaslonu. Ročna zavora je klasična in se sproži s potegom ročice med sedežema.

Govorilo se je, da Kizašija (ime smo mu nadeli zaradi konceptov, iz katerih bo izhajal, ni pa nujno, da se bo tako tudi res imenoval) sploh ne bo, a zanikanje vodilnih pri Suzukiju in novi fotografski posnetki govorijo, da je Kizaši 'živ'. Izdelovali ga bodo v japonski Sagari, njegov primarni trg pa bo predvsem Severna Amerika, kjer so ga preizkušali ob Chevroletu Malibiju, glavnemu tekmecu poleg Toyotinega Camryja.

Pod motornim pokrovom se pričakujeta 2, 3-litrski štirivaljnik in 3, 6-litrski V6, če bo zašel tudi na staro celino, na kar namiguje ročni menjalnik, pa ga bodo verjetno združili tudi s kakim turbodizlom.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol