Suzuki napada z velikim

6. 6. 2008
Deli

Se spomnite vznemirljivih Suzukijevih konceptov z imenom Kizashi, ki so se pokazali tudi na ženevskem avtomobilskem salonu? Prevod njihovega imena lahko tolmačimo kot Predogled, kar je zelo primerno ime za serijo konceptov, ki napovedujejo prihod največjega Suzukijevega avtomobila.

Limuzinsko izvedenko so, sicer zamaskirano, a po proporcih precej podobno Kizashiju 3 (predstavljajte si manjša platišča, in ne 21-palčnih, kot jih je imel koncept, višjo streho in manj futuristične luči . . ) vohuni ujeli na nedavnih testiranjih.

Novi Suzukijev model bo zgrajen na povsem novi platformi, motorje bo imel vgrajene spredaj, pogon pa bo v osnovi speljan na prednji kolesi. Ker bo limuzina v začetku merila predvsem na ameriške kupce, bodo pod motorni pokrov poleg štirivaljnikov 'tlačili' tudi šestvaljnike (govori se o 3, 6-litrskem V6 z 280 'konji') in šeststopenjske samodejne menjalnike. Novinca bodo izdelovali v povsem novi Suzukijevi tovarni v Sagari na Japonskem.

Po limuzini, pričakujemo jo prihodnje leto, bo sledila še na stari celini bolj zaželena kombijevska različica. Kizashi (ime še ni potrjeno) bo stal tudi v evropskih prodajnih salonih, za kar pa bo moral biti oborožen tudi s turbodizlom. Zaradi tesnih vez med General Motorsom in Suzukijem se novi 2, 9-litrski turbodizel, ki bo gnal tudi Cadillace CTS-e, velikostno primerljive s Kizashijem, kar sam ponuja.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol