Tesla Model 3 - koncept dosegljive Tesle

22. 6. 2015
Deli
Tesla Model 3 - koncept dosegljive Tesle (foto: Newspress)
Newspress

Direktor Tesle Motors Elon Musk je večkrat omenil tretji, povprečnim voznikom bolj dosegljivi model njegove tovarne, a je to v glavnem vse, kar se zanesljivo ve o njem.

Sama tovarna je sicer skopa s podatki o lastnostih svojega tretjega modela, ki bi lahko predstavila že prihodnjo pomlad. Ker nestrpnemu občinstvu še ni postregla niti s skico, ki bi namigovala na njegove oblike, so pri ugibanjih o njem toliko bolj dejavni različni neodvisni oblikovalci.

Iz oblikovalskega studia Stumpf Studio, ki se sicer posveča industrijskemu dizajnu, je namreč prišla vrsta skic, ki prikazujejo njihovo vizijo prihodnjega Teslinega modela. V studiu so si ga zamislili kot nekakšnega petvratnega križanca med kombilimuzino in enoprostorcem s precej mladostnimi potezami. Novinec, kot so si ga zamislili v oblikovalskem studiu, bi lahko bil opremljen v dvema motorjema, s katerima bi v 6,7 sekunde dosegel hitrost 100 kilometrov na uro, njegov doseg pa bi z baterijami kapacitete 50 kWh segal do 330 kilometrov. Seveda so to povsem spekulativni podatki, kot tudi cena, ki naj bi se začela nekje pri 38.125 ameriških dolarjih.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja