Video: Razkrivamo Chevrolet Camaro

Na Nürburgringu in v okolici prostorov General Motorsa (GM) so naši avtomobilski paparaci že ujeli novega Camara (za leto 2016).

27. 10. 2014

Chevrolet_Camaro

Čeprav je avto že nekoliko bolj odkrit, pa še vedno ne moremo prav veliko povedati o novincu. Morda lahko na podlagi štirih zadnjih izpušnih cevi skoraj z gotovostjo trdimo, da to ni več 'testna mula' z bencinskim šestvaljnikom, ampak je avto na slikah že pravi 'bad boy' s pravim in glasnim osemvaljnikom. Ob že znanih motorjih, 6,2-litrskem V8 in 3,2-litrskem V6, pa se pojavljajo govorice, da bi se jima lahko pridružil tudi dvolitrski turbobencinski štirivaljnik iz Cadillaca ATS, pri čemer ta ponuja 272 'konj' in 400 njutonmetrov navora. S tem bi se Chevrolet približal na novo razvitemu Fordovemu 2,3-litrskemu motorju EcoBoost iz Mustanga, ki se postavlja s 320 'konji' in 433 njutonmetri.

Tudi platformo si bo novi Camaro delil s Cadillacom ATS, saj je nova platforma Alpha namenjena tako štirikolesnemu kot le dvokolesnemu pogonu, ob tem pa jo krasi še skoraj idealno razmerje teže 50 : 50, s čimer naj bi bile zagotovljene še boljše vozne lastnosti.