Video: Razkrivamo Chevrolet Camaro

27. 10. 2014
Deli
Video: Razkrivamo Chevrolet Camaro

Na Nürburgringu in v okolici prostorov General Motorsa (GM) so naši avtomobilski paparaci že ujeli novega Camara (za leto 2016).

Čeprav je avto že nekoliko bolj odkrit, pa še vedno ne moremo prav veliko povedati o novincu. Morda lahko na podlagi štirih zadnjih izpušnih cevi skoraj z gotovostjo trdimo, da to ni več 'testna mula' z bencinskim šestvaljnikom, ampak je avto na slikah že pravi 'bad boy' s pravim in glasnim osemvaljnikom. Ob že znanih motorjih, 6,2-litrskem V8 in 3,2-litrskem V6, pa se pojavljajo govorice, da bi se jima lahko pridružil tudi dvolitrski turbobencinski štirivaljnik iz Cadillaca ATS, pri čemer ta ponuja 272 'konj' in 400 njutonmetrov navora. S tem bi se Chevrolet približal na novo razvitemu Fordovemu 2,3-litrskemu motorju EcoBoost iz Mustanga, ki se postavlja s 320 'konji' in 433 njutonmetri.

Tudi platformo si bo novi Camaro delil s Cadillacom ATS, saj je nova platforma Alpha namenjena tako štirikolesnemu kot le dvokolesnemu pogonu, ob tem pa jo krasi še skoraj idealno razmerje teže 50 : 50, s čimer naj bi bile zagotovljene še boljše vozne lastnosti.

Chevrolet_Camaro