Video: Razkrivamo Porsche 911 GT3 RS

5. 8. 2014
Deli
Video: Razkrivamo Porsche 911 GT3 RS

Za trenutni Porsche 911 GT3 pregovorno velja, da je eden hitrejših in najbolj uravnoteženih športnih avtomobilov na trgu.

Edina zamera marsikaterega športnega navdušenca je, da ga ni mogoče dobiti z ročnim menjalnikom. A to 'slabost' zelo dobro omili trenutni samodejni menjalnik PDK, ki deluje več kot odlično in je prepričal že marsikaterega ljubitelja ročnih menjalnikov.

Nemški avtomobilski izdelovalec pa zdaj že pripravlja naslednjo generacijo 911 GT3 RS, ki so ga med testiranji ujeli tudi naši avtomobilski paparaci. Prototipni 911 GT3 RS se od osnovnega 911 GT3 razlikuje po opazno širšem zadnjem koloteku in ogromnem zadnjem spojlerju, za katerega seveda ni nujno, da bo tak tudi na serijskem 911 GT3 RS. Prav tako veliko večji je prednji spojler, s čimer bi se lahko prototipni GT3 RS v primerjavi z običajnim 911 GT3 pohvalil z okoli 50 odstotkov boljšim podtlakom.

Pod pokrovom bo najnovejši Porsche 911 GT3 RS nekoliko močnejši od serijskega GT3, tako naj bi ga gnalo okoli 500 'konj'. Drugačna naj bi bila tudi prestavna razmerja, vse skupaj pa naj bi zadostovalo za pospešek z mesta do sto kilometrov na uro v približno 3,5 sekunde, pri čemer pa bo, predvsem zaradi večjega zadnjega spojlerja in večjega podtlaka, največja hitrost nekoliko manjša. Verjetno najbolj razburljiv del informacij o novem GT3 RS pa je dejstvo, da bi morda imel tudi ročni menjalnik! Novi Porsche 911 GT3 RS naj bi bil na voljo že v prihodnjih mesecih.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel