Video: Renaultov korejski SUV

28. 9. 2007
Deli

SUV-a (Antara), narejenega v Koreji, ne bo imel samo Opel; tudi Renault se bo prihodnje leto pojavil z mehkim terencem, ki bo imel veliko skupnega z Azijo. Vohunski fotografi so ujeli skrivna testiranja zelo zamaskiranega modela, ob katerem se je vozil Nissanov Qashqai.

Zamaskirani prototip e zasnovan na enaki platformi, kot jo imata Nissan Qashqai in novi Nissanov X-Trail (spredaj posamični obesi, vzmetni nogi, trikotna prečna vodila, stabilizator, zadaj večvodilska prema, vijačni vzmeti in teleskopski blažilniki).

Pod masko se skriva prototip, razvit iz Renaultovega koncepta Koleos, ki je nastopal na lanskem pariškem avtomobilskem salonu. Prototip razvijajo v Južni Koreji pri Renaultovem partnerju Samsung Motorsu (na prednji maski prototipa je že vse pripravljeno, da tja namestijo Samsungovo znamko).

Po prvih ocenah bo Koleos oblikovno manj drzen kot prejšnji Renaultovi modeli. Tako kot X-Trail se bo tudi Koleos pohvalil s pomočjo za vožnjo po klancu in z nestalnim štirikolesnim pogonom. Med motorizacijo se bo zagotovo znašel dvolitrski turbodizel s tehnologijo skup­nega voda in s 173 ‘konji’. V igri je tudi dvolitrski bencinski motor s 140 ‘konji’. Po fotografiji sodeč, se bodo vrata prtljažnika odpirala dvodelno, podobno kot pri Mitsubishiju Outlanderju in nekaterih drugih tekmecih.

Za ogled videa potrebujete Flash vsadek (plug-in). Video je velik 19, 8 Mb.

Renault