Vohunske fotografije prihajajočega BMW-ja serije 3: bolj aerodinamičen in s trivaljnim motorjem

Nova 'Trojka' naj bi zadostila obojim: tako tistim, ki jih skrbi poraba goriva, kot pravim ljubiteljem dinamične vožnje.

Vohunske fotografije prihajajočega BMW-ja serije 3: bolj aerodinamičen in s trivaljnim motorjem (foto: Uroš Miloševič) Uroš Miloševič
19. 7. 2018

Na spletu se pojavlja vedno več vohunskih posnetkov novega BMW-ja serije 3, ki naj bi v salone zapeljal v letu 2019. Po pisanju spletnega portala Autocar naj bi imel model z interno oznako G20 boljši količnik zračnega upora (0,22) kot serija 5 in tudi boljšega od konkurence (Audi A4 ima 0,26, Alfa Romeo Giulia 0,25).

Avtomobil bo povzemal nekaj oblikovalskih idej, ki smo jih videli na serijah 5 in tudi 8, veliko osvežitev pa bo doživela notranjost s spremenjenim upravljanjem infozabavnega sistema prek vrtljivega kolesca iDrive, prek za dotik občutljivega zaslona ali s pomočjo gest in zvočnih ukazov.

Govori se tudi o motorjih: vstopni motor naj bi bil trivaljni bencinski ali dizelski, pričakujemo pa lahko tudi priključni hibrid. In preden se začnete praskati za ušesi, naj zapišemo še to: da, M3 ostaja v ponudbi, ponudil pa naj bi kar 500 'konjev'.

foto: Uroš Miloševič