Vohunski posnetki: Mercedes-Benz Shooting Break

23. 4. 2012 | Vir: Automedia
Deli

Mercedes-Benz je leta 2004 postregel z novim avtomobilskim razredom, takoimenovanim 4-vratnim kupejem, ki je v vseh teh letih dobil kar nekaj dostojnih tekmecev, nedavno tudi v BMW-ju serije 6 Gran Coupe.

Zato so pri Mercedesu zavihali rokave in se lotili snovanja novega avtomobilskega razreda. Že res, da je pravi kupe avto z enim parom vrat in močno ukrivljenim strešnim lokom, a če je svet "kupil" razred 4-vratnega kupeja, zakaj ne bi za svojega vzel še kupe v karavanski različici.

Že leta 2010 so svetu tako ponudili študijo CLS Estate, ki je doživela številna odobravanja, zato odločitev o serijski izdelavi ni bila težka. In zdaj je pred nami - CLS Shooting Break. Na ceste bo zapeljal še letos in kot kažejo slike, se v primerjavi s študijo ni veliko spremenil. V dolžino še vedno meri približno 5 metrov in se ponaša z bistveno večjim prtljažnikom od osnovnega CLS-a. Motorna paleta bo podobna CLS-ovi (tudi z različico AMG), cene pa, v primerjavi z njim, zgolj malenkostno višje. Bomo videli!

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja