Odlično leto za Brembo

6. 1. 2014
Deli

Brembo, vodilno podjetje za oblikovanje in proizvodnjo zavornih sistemov z veliko zmogljivostjo, je tudi v letu 2013 potrdilo svojo kakovost.

V podjetju so nadvse zadovoljni, da so lahko skrbeli za Sebastiana Vettla (Red Bull) pri osvojitvi novega naslova (posamično in med konstruktorji) v formuli 1. Odkar so leta 1975 vstopili v svet formule 1, je bil Brembo soudeležen pri 19 posamičnih osvojenih naslovih in 23 med konstruktorji.

Prav tako je Brembo ekskluzivni dobavitelj zavornih sistemov na prvenstvu IndyCar Series v moštvu Target Ganassi Racing, kjer je Scott Dixon ponovno, že tretjič, osvojil prvenstvo.

Svojo odličnost je Brembo pokazal tudi na dirki 24 ur Le Mansa. V zadnjih 14 letih so osvojili kar 13 zmag. Brembo pa ni prisoten samo med štirikolesnimi dirkalniki, saj je zaradi njihovega zavornega sistema zmagal tudi Marc Marquez na prvenstvu MotoGP, prisotni pa so tudi na prvenstvu superbike.

V celotni zgodovini podjetja, tj. od leta 1975, ko so se aktivno vključili v svet motošporta, pa se pri Brembu lahko pohvalijo z več kot 200 osvojenimi naslovi v različnih panogah.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol