Odziv Nissana v Sloveniji

19. 3. 2008
Deli
Nissan Navara

Zaradi slabih rezultatov pri preizkusnih trkih Euro NCAP-a smo slovenskega zastopnika za vozila Nissan (podjetje Renault Nissan Slovenija, d. o. o., Direkcija Nissan) zaprosili za komentar.

Pri zastopniku pravijo, da so zaradi poznega sproženja prednjih varnostnih blazin na preizkusnem trku posodobili program v kontrolni enoti blazin, tudi v Sloveniji pa so že konec lanskega leta začeli servisno kampanjo in v pooblaščeni Nissanov servis na brezplačno posodobitev kontrolne enote varnostnih blazin povabili 201. lastnika Navare. V akcijo so vključili tudi Navare, ki so bile izdelane od začetka prodaje v letu 2005.

Pri Nissanu pravijo, da Navara kljub slabemu rezultatu na preizkusnih trkih Euro NCAP-a izpolnjuje vse standarde varnosti, predpisane v evropski regulativi, to, da se armaturna plošča pri trku pri hitrosti 64 km/h pomakne v potniško kabino (kar je tudi posledica deformacij motornega prostora), pa imajo za nekaj običajnega.

»Po prepričanju Nissana se bo, ko bo sistem proženja varnostnih blazin in zategovalnikov varnostnih pasov zagotavljal optimalno delovanje, torej po opravljeni operaciji v servisni kampanji, rezultat pri poškodbah spodnjega dela nog in stopal izboljšal. Slaba ocena Navare po mnenju Nissana ni bila posledica deformacije potniške celice, saj so vozila, ki so imela podoben rezultat na tem področju, dosegala tri varnostne zvezdice, « so še zapisali.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol