Olajšani Mazdi MX-5 za razstavo SEMA v Las Vegasu

3. 11. 2015
Deli

Mazda je za salon dodatne avtomobilske opreme SEMA, ki v teh dneh poteka v las Vegasu, pripravila dve študiji svojega ikonskega roadsterja: 2016 MX-5 Spyder in 2016 MX-5 Speedster.

Z obema študijama so nakazali, kaj bi lahko nastalo, če bi koncept Mazde MX-5 oziroma Miate prignali do meja ideje o zadovoljstvu v vožnji, ki naj bi jo predstavljala.

V študiji MX5 Spyder so na sodobni način interpretirali zasnovo "vintage" roadsterja. To se med drugim kaže tudi v rokodelsko izdelanih butičnih usnjenih dodatkih in študijski barvi "Mercury Silver". MX-5 Speedster v barvi "Blue Ether" je po drugi strani študija ekstremov lahke gradnje in brezkompromisnih zmogljivosti, s katero so se poklonili minimalističnim roadsterjem iz 1950. let. Za zagotovitev pristnega občutka vetra v laseh so ji odstranili celo vetrobransko steklo in na njegovo mesto vgradili le lahek usmerjevalnik zraka.

Obe študiji sta tudi veliko lažji od serijske Mazde MX-5 in opremljeni z vrsto konceptnih in drugih dodatkov, ki so jih prispevali Mazdini partnerji.