Mobilnost je očitno pereč problem tudi na olimpijskih igrah

19. 7. 2024 | Miha Rušnik
Deli
Mobilnost je očitno pereč problem tudi na olimpijskih igrah (foto: Toyota)
Toyota

Toyota bo glavni mobilnostni sponzor tudi na olimpijskih igrah v Parizu, ki se bodo začele čez nekaj dni. A pojavljajo se špekulacije, da bi japonska znamka lahko po igrah v Parizu odstopila od sponzorstva, razlog za to pa je njihovo nestrinjanje s porabljanjem sredstev.

Profimedia

Težave se tukaj še ne končajo. Znamka bo za največji športni dogodek letošnjega leta v glavno mesto Francije pripeljala 2.650 avtomobilov različnih modelov, ki bodo prevažali tekmovalce, sodnike, prostovoljce in navijače. Nekateri od njih se bodo po Parizu vozili tudi s Toyoto Mirai.

Toyota

Več kot 120 znanstvenikov in akademikov zdaj odkrito nasprotuje uporabi modela, ki ga poganja vodikova gorivna celica. Skeptični so glede njegove praktičnosti. Skrbi jih trenutno stanje infrastrukture za vodik kot gorivo in njegov okoljski odtis.

🖉

Kritiki trdijo, da lahko proizvodnja in distribucija vodika povzročata znatne emisije ogljika, kar spodkopava zeleni ugled, ki ga olimpijske igre želijo promovirati. Verjamejo, da bi običajni električni avtomobili bili v tem primeru boljša izbira.

Profimedia

Preberite še:

🖉

 

Novo na Metroplay: Goran Dragić iskreno o tem, kaj se je z njim dogajalo po osvojitvi naslova evropskih prvakov