Opel Adam: 505 s črto

11. 7. 2012
Deli

Oplova novost na letošnjem jesenskem pariškem salonu se imenuje Adam. Majhen Opel bo resen tekmec Fiatu 500. Ker bi za Adama lahko rekli, da je videti kot 'cukrček', bi mu lahko dodali oznako 505 s črto! Le kdo se ne spomni bombonov s tem imenom?

Opel Adam je dolg toliko kot Fiat 500, skoraj 3,7 metra, širok 1,72 metra (brez vzvratnih ogledal), oblikovalci pa so se tudi sicer kar temeljito zgledovali po tem uspešnem trendnem malčku, kar je zlasti opaziti v notranjosti. Adam vsekakor ne bo poceni avtomobil, zato lahko računamo celo na cene, ki bodo gladko prekosile nekaj večjo Corso. Adam bo na voljo v treh različnih opremskih paketih, Jam, Glam in Scam, veliko opreme, tudi precej luksuzne, pa bo mogoče dobiti za doplačilo. Mark Adams, odhajajoči vodja oblikovanja pri znamki Opel, celo pravi, da bo mogoče Adama izbrati povsem po okusu vsakega posameznika (personalizacija). Izbira v motorni ponudbi bo skromna (1,2 l – 70 'konj', 1,4 l – 100 'konj'), a je pričakovati, da se bo sčasoma povečala.

Opel bo svojega Adama izdeloval v tovarni v nemškem Eisenachu, prodajati pa ga bodo začeli v začetku prihodnjega leta. (TP)

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol